Friday, November 15, 2013

Family vs. Career

Last skali update blog ni was back in june... Pergh... Lama giler... Haih... Sini kan tempat meluah rase yg panjang lebar kan...

I am dying need to say this... How i wish deeply to quit from my job... How i wish arissa membesar dlm pelukan ibu...

Tp at times terfikir jugak... Such a waste my efforts all this while... Struggle bagai nak gile... Smpai ke tahap ni...

Argh... Siapa yg peduli... Masih lg exec cabuk... Tenaga dikerah bagai nak gile... Gaji seciput tu jugak...

Ape kah yg lebih berbaloi dr pegi keje dan tinggalkan anak membesar hasil sentuhan baby sitter?

Aku mmg x leh dok diam pk benda ni... Setiap jam dok pk ape aku patut buat... Terlalu sayangkan arissa... Aku dok tengok2 zaman skg ni... Seram lah!

Memang... Aku over protective... Smpai ade yg kate cerewet giler... Anak kitorg ok jek... Argh tu kaw... Ni aku... Kau tahu ape rase tunggu 1 tahun 10 bulan? Tak tahu kan? So diam! Ahahahaha... Jahatnye aku...

Well... Every parents pon nak yg terbaik utk anak2 kan... Tp terbaik dlm kamus kau and kamus aku mungkin berbeza... Tu je...

Kdg2 kan aku nyesal tak ikot cakap ayah suruh jd cikgu... Bile cikgu2 dgr ni sure diorg akan kate, cikgu lg sibuk... Dah x mcm cikgu2 dulu... Ade btolnye jugak... Tp kan mase ade sikit flexibility... Argh... Sudah2 la ain... Marah en adif dgr pkataan nyesal... Allah pon marah tahu?

Arissa, tunggu yea sayang... Ibu akan buat sesuatu... Ibu nak jage arissa... Tp kesian ayah keje sorg2... Ayah tak mampu tanggung kite... Bukan salah ayah... Tp keadaan dunia sekarang ni menuntut kite kerah tenaga 200%...

Perkara plg worst aku rase ialah bile kite terpaksa tinggalkan anak utk sesuap nasi. Smpai je kat ofis boss buat kite btol2 cam kuli... Haih... Tak bbaloi btol rasenye... Ok lah bos... Bg lah segalan benda kat i ni... I mmg mampu tanggung semuanya... Lambat2 lah lg carik staffs k... Nnt kalau i blah lg senang u interview 2 or skali gus...

K... Nak sambung buat keje... Bai... :p

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete